Template:Anonymous-EU/mk

From Commons Archive
Jump to navigation Jump to search
Public domain Оваа слика (или друга медиумска податотека) е во јавна сопственост бидејќи авторските права на неа се истечени и нејзиниот автор е анонимен.

Ова важи за Европската Унија и оние земји каде авторските права важат 70 години по излегувањето на делото и авторот никогаш не се има претставено.
Важно: Секогаш наведувајте од каде е сликата, колку што е можно, и проверувајте дали авторот никогаш не се претставил.

Flag of Europe
Warning sign
Напомена: Во Германија, а можеби и во други земји, извесни анонимни дела издадени пред 1 јули, 1995 се заштитени со авторски права во рок од 70 години по смртта на авторот. Погледајте ја страницата Aktuelle Rechtslage in Deutschland, последен пасус. Доколку авторот се претставил јавно, тогаш овој шаблон не треба да се користи. Ако делото е анонимно или псевдонимно (на пр. објавено само со име на организација), тогаш користете го шаблонов за таквите слики издадени пред 70 години.

За дело достапно за јавноста во Обединетото Кралство, користете Template:PD-UK-unknown.


čeština | Deutsch | Ελληνικά | English | eesti | suomi | français | magyar | italiano | македонски | polski | português | português do Brasil | русский | +/−

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон директно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{Anonymous-EU}}!

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{Anonymous-EU}} instead!